Over de Eneebel adoptie aanpak; focus op het EQ van de gebruiker

Raymond WigmoreNieuws

Je kunt ambachtslieden een nieuw stuk gereedschap geven, maar zonder uitleg over hoe het te gebruiken, wat het hen en hun organisatie aan voordelen biedt, zonder ze te motiveren en te enthousiasmeren, zullen ze gewoon die oude vertrouwde hamer of schroevendraaier blijven pakken die ze goed kennen en al jaren naar tevredenheid gebruiken. Met andere woorden, ze zullen teruggrijpen naar e-mail, telefoon en fysiek contact.

We zien steeds vaker dat applicaties niet alleen een vervanging of verbetering zijn van bestaande middelen, maar veelal vanuit een andere denkwijze over communicatie en samenwerken zijn ontwikkeld; bijvoorbeeld sneller, effectiever en beknopter communiceren, of eenvoudiger, veiliger en efficiënter delen van documenten; denk aan chat-applicaties, Twitter, maar ook aan WhatsApp en Instagram.

Het is vooral een verandering in denk- en werkwijze, niet een verandering in techniek of tools; bijvoorbeeld over hoe en wat te communiceren en delen, en met wie en wanneer. Simpelweg deze nieuwe tools beschikbaar stellen en ervan uitgaan dat iedereen ze begrijpt, gaat gebruiken en bereid is om mee te gaan in deze verandering is één van de meest gemaakte fouten vanuit het management en de IT-afdeling van een organisatie.

Echte verandering, of transformatie, digitaal of analoog, is alleen succesvol als dit wordt gedreven vanuit de mens, van ‘binnenuit’ en van ‘onder naar boven.’ Deze veranderingen vragen dus ook om een andere aanpak, bij Eneebel noemen we dat “anders veranderen omdat er anders niets verandert”, met persoonlijke aandacht en begrip voor houding en gedrag binnen de organisatie. Met inspiratie, motivatie, plezier en veranderen ‘vanuit het hart.’

Onze aanpak richt zich vooral op de gebruiker, het ‘stukje mens’ en hun intrinsieke motivatie. Ervoor zorgen dat ze ‘het waarom’ begrijpen, duidelijk te maken wat het hen brengt en zorgen dat de medewerkers ‘willen veranderen’ en dat vooral ook leuk vinden.

Ook helpen we organisaties met het definiëren en het aanleren van het nieuwe proces en gedrag die deze nieuwe manier van werken met zich meebrengt. De basis van onze aanpak richt zich op begrip en verbinding tussen uw gebruikers en uw organisatie.

In dit proces werken wij samen met uw IT-leverancier of uw IT-afdeling. Maar ook is het Management Team, uw communicatie- en personeelsafdeling nauw betrokken om er samen voor te zorgen dat we de juiste ‘adoptiemiddelen’ op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid inzetten. Onze “Leren doen, leer je door het te doen” en pragmatische ‘hands-on’ aanpak zorgt ervoor dat de gebruikers vanaf de eerste dag van de implementatie, enthousiast zijn en met plezier in deze verandering meegaan. Ons motto is niet voor niets “plezier leidt tot resultaat en resultaat leidt tot succes.”

Het team van Eneebel staat klaar om u te helpen met anders te veranderen.

Terug naar overzicht